pátek 20. května 2011

Příčina nemocí

"Nemoc" začíná v hlavě
Chodíte od jednoho lékaře k druhému, nechali jste si zkontrolovat krev, moč, vyšetřit srdce, ledviny, játra a další orgány? Ale nikdo Vám nedal odpověď a problém stále nezmizel? Máte pocit, že už jste zkusili tolik věcí a stejně žádná změna?
Příčinou může být rozladěná psychika a bolest na duši.

 „Duše a tělo“ jedno bez druhého nemůže fungovat
Jestliže strádá naše duše, tak se to brzy projeví na těle. Je dokázáno, že nemoci úzce souvisí s psychikou. Jestliže chceme přijít problému na kloub, tak je potřeba se podívat hluboko do svého nitra a zjistit příčinu, která náš zdravotní stav vyvolala.
Stavy  úzkosti, odcizení nebo beznaděj nejsou pouze pocity, které nám znepříjemňují život, ale jsou to také stavy, které mohou zásadně ovlivnit naše zdraví.

"Emoce"
Díky emocím vysíláme naši energii a jen my sami rozhodujeme o tom, zda bude pozitivní nebo negativní. Naše emoce jsou zrcadlem našeho vnitřního rozpoložení. Pokud je někdo hodně výbušný, urážlivý, citlivý, atd. tak není ve vnitřní rovnováze a to jediné vede k tomu, že si rozladí postupně i zdravotní stav.

"Psychika" ovlivňuje všechno
Pokud někdo trpí například sebelítostí, nebo něčeho pořád lituje, tak mu začnou kolabovat játra. Protože centrum těchto pocitů je právě v játrech. Takže, když si člověk připustí, že nese odpovědnost za svůj zdravotní stav, tak se mu naskytne velká možnost to vzít do vlastních rukou a ten stav změnit.
Náhlá psychická traumata, nahromadění negativních pocitů a neustálý stres ovlivňují systém žláz s vnitřní sekrecí, imunitní systém a celkovou obranyschopnost organismu.
Psychické potíže se mohou projevit i zhoršenou koordinací pohybu, nebo dokonce obrnou.
Běžné jsou potíže:
  • s polykáním
  • pocit uvízlého sousta v krku
  • ztráta hlasu
  • nemožnost se vymočit
  • ztráta citlivosti v prstech
  • dvojité vidění
  • částečná slepota nebo hluchot
  • závratě nebo částečná ztráta paměti.
  • vysoký krevní tlak
  • alergie
  • cukrovka
  • bolesti hlavy
  • astma
To je jenom zlomek “nemocí“, které může mít naše „nešťastná duše“ na svědomí. 

 „Psychosomatickými nemocemi také trpí děti "
Opakované ekzémy nebo chronický kašel mají psychický původ. 
V rodině, kde místo pohody vládne napětí a neshody, se děti s tímto prostředím mohou vypořádat tím, že se jim spustí nějaká vleklá nemoc.
Zkuste si představit dva případy rodiny. V té první jsou děti ráno probuzeny budíkem a nervózní maminkou, protože nestíhá do práce, která ji vlastně ani nebaví. Děti si rychle umyjí zuby, hodí do sebe kus čehokoliv, aby neměly hlad, a jdou do školy. Ve škole je čeká stres ze strany učitelů, kteří mají často své vnitřní nevyřešené problémy. Někdy šikana a strach, co řeknou doma na špatnou známku. Když přijdou domů, tak sednou k počítači nebo pustí seriál, ve kterém je násilí a díky kterému mají noční můry.
Ve druhém případě jsou děti ráno probuzeny polibkem na čelo od maminky, která je vnitřně vyrovnaná a spokojená se svým životem. Poté si dají společnou snídani, kde je kladem důraz na vyváženost a děti jdou do školy s pocitem, že všechno má své řešení a že můžou svým milujícím rodičům plně důvěřovat a svěřit se jim. Po škole mají různé koníčky a večer usedají k rodinné večeři a společně si povídají. Děti usínají s pocitem, že život je o harmonii a lásce.
Jaké si myslíte, že budou děti z těchto dvou rodin? Zdravé a šťastné nebo nemocné a frustrované jako rodiče? Dětem dáváme základ jejich budoucího života.

"Poslouchejte svůj vnitřní hlas“

Za téměř každou nemocí se schovává nějaký nevyřešený problém nebo negativní zážitek, který jsme nedokázali zpracovat.Může to být ale i znamení, že nejste sami se sebou spokojeni, neděláte to, co byste chtěli, ale jen to, co po vás požaduje okolí.Věčná nespokojenost a podrážděnost" způsobuje neustálé bolesti hlavy, krční páteře nebo břicha. Možná by stačilo jenom změnit zaměstnání, které vás nebaví, odbourat přehnaný strach z budoucnosti nebo dát průchod zlosti, která vás dusí.

,,Každý má v životě okamžik, kdy se probudí a začne řídit svůj život“.

Žádné komentáře:

Okomentovat