neděle 22. května 2011

Životní příběh doktorky Nony


Dívka jménem Nona dostala 2 zprávy v jeden den. Že je přijata na lékařskou fakultu a že trpí zhoubným nádorem mízní tkáně. 
Lékaři se rozhodli pro okamžitý zákrok. Operace pouze s lokálním umrtvením trvala 2 hodin a přesně za týden se operace musela opakovat kvůli hnisání. Utišující prostředky nepomáhaly tlumit bolest rychle se rozvíjejícího nádoru. Ten byl bohužel srostlý s krční tepnou a šance přežít tak radikální operaci, byla prakticky nulová. Doktoři předepsali ozařování v naději, že se nádor zmenší. A bezvýsledně. Z toho důvodu se rozhodli přidat hormony. Poté se přidala tachykardie, dýchavičnost, bolesti v kostech a celková slabost. Po šesti měsících stálého pobytu v nemocnicích Nonu pustili domů umírat. Už nemohla ani samostatně chodit. Její mamince se díky neuvěřitelnému úsilí podařilo přesvědčit lékaře k další operaci. Po pěti a půl hodinách po zahájení operace vyšel profesor: „Konec! Dotkl jsem se krční tepny. Minuty dívky jsou spočítané“.  
Nona ale nezemřela. A co po operaci? Chemoterapie! K její stálé dýchavičnosti se přidal vyčerpávající pocit nevolnosti. Po týdnu chemoterapie se z ní stala kostra s černými kruhy pod očima s ohromným nádorem na krku. Zrcadlo z pokoje odnesli. Nemoc neustupovala. 
Z hlediska tradiční medicíny bylo uděláno vše. Zůstávala jen naděje. Ovšem díky jejímu přání žít, neutuchající energii, optimismu její maminky a také alternativní medicíně přežila. 
Stala se lékařkou a svůj život zasvětila pomoci druhým a snaze o to, aby tradiční medicína nebyla pouze jediným a možným řešením pro lepší a zdravý život.
Spolu s týmem vědců se jí podařilo jako jediné na světě vykultivovat Archeu (viz článek Archaea) z Mrtvého moře a vložit jí do všech svých preparátů (viz článek Produkty Dr Nona), které mají obrovské úspěchy na poli léčení a prevence zdraví a za kterými stojí vědci a lékaři. Za tento objev byla nominována na Nobelovu cenu.
Dnes se Dr Nona Kuchina stále věnuje lidem v podobě doktorky na její klinice Lenon v Izraeli.

.

Žádné komentáře:

Okomentovat